Hoppa till sidans innehåll

Regions top-12

01 NOV 2012 11:56
Region Top 12 Väst är en tävling där de tolv bäst rankade spelarna i distrikten Göteborg, Västergötland, Bohuslän-Dal och Värmland får delta. Tävlingen är en uttagningstävling till Riks Top 12. Alla möter alla så det skall avverkas 11 matcher per spelare under helgen och det mot stentufft motstånd.

  • Skapad: 01 NOV 2012 11:56

Värmland hade två spelare kvalificerade i P13-klassen och det var Viktor Johansson Skoghalls BTK och David Magnusson Arvika.

På fredag eftermiddag avgick bilen med Viktor, Ina och coach Mikael Haster. Efter en snabb nedfärd där vi körde om Arvikas spelarbuss i Åmål anlände vi boendet på Tidbloms hotell vid 19-tiden.

På hotellet var det mer än full fart med After Work men den undvek vi hyfsat skickligt. Vi fann en undanskymd vrå där vi intog vår kvällsmat och vid 22.30 var det god natt.

 

Upp lördag morgon klockan 07.00 för frukost och färd till Lexby-hallen i Partille där det skulle avgöras. Åskådarläktaren var i form av 20 plaststolar utställda på rad så vi tog vår tillflykt till Skoghalls-bänken på andra sidan hallen. Till den bänken anslöt också senare Permans. På lördag skulle 6 matcher spelas och på söndag 5. Viktor inledde mot Jakob Oskarsson Mariedal och de har mötts ett otal gånger med Viktor som segrare ungefär var tredje gång så förhoppningar fanns. Det blev som väntat en rysare och femte set gick till Viktor med en klassisk superkantboll som avslutning. Härligt!

I andra matchen mötte Viktor Arthur Blidberg Linne’.  Efter att (för) enkelt tagit första set och snabbt gå upp till 8-3 i andra tror nog Viktor att setet är över och slarvar tyvärr vilket leder till att Blidberg tar setet med 11-9 och kommer in i matchen. Matchen blir stenhård och väldigt välspelad och går till fem set där Viktor förlorar avgörande med 8-11. En kanonmatch dock.

Tredje matchen möter han Karl Johansson Sjömarken och honom har han aldrig slagit och gör det inte nu heller, 1-3 i set. Fjärde matchen mot svåra Gustaf Rödström Dalen och honom har Viktor aldrig tagit set av. Nu gör han en kanonmatch som går till fem set men förlorar tyvärr det med 8-11.

Ännu en kanonmatch. I femte matchen mot Adam Larsson hänger Viktor för enda gången under helgen med huvudet och det kostar två snabba set. I tredje tar han sig samman och börjar spela bra men då har han inga marginaler kvar och Adam avgör med två kantbollar till 11-9. Sista matchen för lördag mot Oscar Adamsson Askim och där är Viktor aldrig riktigt nära, 0-3 i set. Första dagen är klar med 1 vinst och 5 förluster och det kan tyckas svagt men man skall veta att han mött de spelare som var seedade 2:a till 7:a i turneringen så en lättare söndag väntar och spelet har varit bra! Trötta far vi åter till hotellet. Kvällsmat på Halta Lottas krog smakar bra och sen sover Viktor som en stock redan klockan 22.

 

Nu är det söndag och VJ inleder mot förstaseedade (och slutsegrare) Patrik Andersson Uddevalla. Han är chanslös i två första seten men i tredje hänger han med bra och har setbollar men förlorar detta tyvärr. Nästa match är mot ärkerivalen David Magnusson Arvika och det bli en storrysare. Viktor vinner första set lätt. Andra tappar han och i tredje går han ned sig rejält och glömmer tekniken för att i stället försöka köra på vilja vilket sällan är rätt. 1-2 i set och Viktor är frustrerad. Vid 1-4 i fjärde tar Micke time-out och nu samlar Viktor berömvärt ihop sig och finner tillbaks till fint spel. 11-9 i de två sista och andra segern i hamn! Efter tidig lunch väntar Viktor Asp Lindome och här gör nog lite paltkoma att Viktor inte kommer igång helt utan tappar matchen med 1-3.

Näst sista matchen mot Tim Cornelius har denna koma släppt och nu spelar Viktor kanonbra mot Tim Cornelius Mölndal och vinner ånyo i femte set. 3 segrar och 7 förluster nu. I sista matchen möter Viktor Falköpings-spelaren Mirza Kulasevic. Här inleder han segt men kommer igång i andra set med jättefint loopspel och bra rörelse. Vinst med 3-1 blir det.

Helgen summeras alltså med 4 segrar och 7 förluster och detta ger en slutlig niondeplats. Spelet var under helgen genomgående mycket bra och likaså humöret vilket bara är att ta med sig inför framtida uppgifter.

I övrigt kan noteras att Värmland hade en framgångsrik helg med 4 spelare som gick till Riks Top 12, Oscar Perman (P15) och Isak Eliasson (HJ17) Karlstad och Alexandra (F15) och Alma Rööse (F13)  Arvika. Grattis!

Tack också till Mikael Haster för bra coachinsats!

 

Samtliga resultat finns här: Länk

 

Top12 2012 Skoghallsbänken!

Skoghallsbänken!

 

Top12 2012 Viktor efter segern mot David Magnusson Arvika

Viktor efter segern mot David Magnusson Arvika

 

Top12 2012 Ola Perman, Haster

Perman + Haster

 

Top12 2012 Spelare och coach i samarbete

Spelare och coach i samarbete

 

Skribent: Peter Johansson

facebook

 

STÖD SKOGHALLS BTK NÄR DU SPELAR VIA SVENSKA SPEL

 

 

SBTK:S SPONSORER

 SE-logga

 

Per Häger logga

 

Sydsport logga

 

 

Stigalogga 

 

Ica supermarket Skoghall

  

brunskog_logga.jpg

 

Hur man blir sponsor till SBTK

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Skoghalls BTK - Bordtennis
Hans Thyselius, Lindersvägen 20
66341 Hammarö

Besöksadress:
Bruksgatan 22
66330 Skoghall

Kontakt:
Tel: 0700010402
E-post: skoghallsbtk@hotmail...

Se all info