Hoppa till sidans innehåll

Segerdans blev till trandans i Falköping!

03 APR 2012 12:51
På fredag kväll avgick resan med undertecknad och de två Skoghallsspelarna Jakob och Viktor.
  • Skapad: 03 APR 2012 12:51

Första anhalt var Skövde där vi strategiskt lagt vårt boende på höghöjd på hotell Billingehus.

Efter att ha sett Färjestad förlora så var det sängdags. Upp igen 07.00 lördag och först frukost för att sen inta Odenhallen i Falköping.

Första klasserna under lördag var P14 pool för Jakob och P12 pool för Viktor. Båda vann sina pooler smärtfritt. I slutspelet i P14 inledde Jakob mot starke Mirza Kulacevic och efter en välspelad match stod Jakob som segrare med 3-1. I kvarten fick han möta Linus Strömberg Partille som är en svår materialspelare (2:a-seedad) och här räckte inte Jakob till, 0-3 i set, men godkänd insats då Jakob höll sin seedning.

I P12-slutspelet gick det som en dans inledningsvis för Viktor med två lätta 3-0 vinster. I semin dök det upp ett nytt okänt ansikte från Askim i form av Karim Omarain, som visade sig bli en otäck överraskning. Karim hade en oerhört hård forehand som smälldes in från alla håll och kanter och Viktor gav sitt yttersta. Vid underläge 6-10 i femte set hade coachen svårt att se något ljus i tunneln och förberedde sig på att ta emot en hysteriskt dålig förlorare...Viktor ger dock aldrig upp och trots fem matchbollar emot sig lyckades han tråckla sig ur underläget och vinna med 13-11 i skilje! Finalen mot duktige Tim Cornelius blev som väntat jämn och efter 1-2 underläge kunde Viktor vända och avgöra med 11-8 i skilje. Rättvist och härligt!

Direkt efter P12 pool skulle Viktor och Jakob spela P13 cup och Viktor som hade ännu en klass kvar att spela valde att lämna w.o här då det var (tillfälligt) slut på bensin. Så nu fick Jakob ensam försvara äran i P13. Jakob som var förstaseedad gick fram som en maskin i klassen och det var inga problem förrän i semin. Där stötte han på Karl Johansson Sjömarken och efter ett grymt bra förstaset (12-10 till Jakob) där ingen missade kunde Jakob enkelt vinna andra efter att han själv fortsatte prestera på topp. I tredje bytte Karl taktik och blev defensivare och det resulterade i setvinst. Det bekom inte Jakob utan han vann säkert i fjärde. Final mot Mirza Kulacevic och nu spelade Jakob ut hela sitt register med loopspel och Mirza var chanslös. 3-0 och ny Skoghallstriumf!

För Viktor återstod P12 cup och här fick han i första matchen återigen möta Omarain. Nu var energinivån hos båda spelarna betydligt lägre och efter en riktigt dålig match stod Karim som segrare med 11-9 i femte set. Rättvisa kanske?!

Coach (och Viktor) sörjde inte nämnvärt detta för nu kunde vi hinna hem i tid till Vinnare V75 på TV4 J

söndag var det dags för lagspel i form av P14 tvåmannalag. Det var 18 lag anmälda som var uppdelade på fem pooler. En singel per man och avslutande dubbel. Skoghall hamnade i pool med Grästorp, Partille 1 och Mölndal 2. 2 segrar och förlust mot Partille 1 med omöjlige Linus Strömberg gav andraplats och avancemang. I första slutspelet väntade Mariedal 1 och efter köttbullar med mos till lunch hade Jakob somnat till och la sin singel. Viktor hade dock hunnit smälta maten bättre och reparerade. Dubbeln blev avgörande och här har grabbarna inte många övermän i sin åldersklass. 3-0 och kvartsfinal. Kvarten gick enkelt mot Höganäs och nu var det semi mot Falköping. Jakob mötte starke Anton Bengtsson och i en stenhård match förlorade Jakob med 9-11 i skilje. Viktor kontrade dock med att slå svagare Casper Andersson och dubbel blev avgörande igen. Kassaskåpssäker seger och nu är Skoghall i final! I finalen väntade starka Mölndal 1 som slagit ut Partille. I finalen spelades båda singlarna parallellt och nu blev det dramatik! Jakob mötte duktige Alexander von Renteln och Viktor återigen Tim Cornelius. Båda matcherna var stenhårda och ställningen 7-7, 8-8, 9-9 i båda matcherna gjorde att coachen slets mellan hopp och förtvivlan. Viktor tog första set med 15-13 och Jakob förlorade med 10-12, puh, 1 set vunnet iallafall. Andra set och nu drog Jakob upp tempot och vinner det 11-7. Viktors dramatik fortsätter och vid 10-9 till Viktor avgör han med en kantboll! Tungt för Tim. Jakob har nu riktigt hittat tempot och träffen och vinner sina set med 11-7 och 11-6 och första matchen i hamn, superbra Jakob! Nu kan Jakob och jag tillsamman heja fram Viktor som tar tredje set med 11-6 och detta var nog Viktors livs bästa match vill jag tro. Guld till Skoghall!!!

Hemresan firades med trandans vid Hornborgasjön och lyxmiddag på McDonalds.

Trandansen 

Trandans vid Hornborgasjön

 

Skribent: Peter Johansson

facebook

 

STÖD SKOGHALLS BTK NÄR DU SPELAR VIA SVENSKA SPEL

 

 

SBTK:S SPONSORER

 SE-logga

 

Per Häger logga

 

Sydsport logga

 

 

Stigalogga 

 

Ica supermarket Skoghall

  

brunskog_logga.jpg

 

Hur man blir sponsor till SBTK

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Skoghalls BTK - Bordtennis
Hans Thyselius, Lindersvägen 20
66341 Hammarö

Besöksadress:
Bruksgatan 22
66330 Skoghall

Kontakt:
Tel: 0700010402
E-post: skoghallsbtk@hotmail...

Se all info