Hoppa till sidans innehåll

Stora framgångar i Tibro

10 NOV 2012 23:35
I arla morgonstund den första novemberhelgen, närmare bestämt vid den okristliga tidpunkten 05.30, lämnade vi Bergsvägen för att bege oss till Tibro och Tibrospelen. I tur och ordning plockade vi upp Viktor den yngre, Viktor den äldre och Mathias från CBTK, den ena sömnigare än den andra. Snart sov alla i bilen utom en, som var tvungen att styra själva fordonet. Resan gick dock bra och Tibro sporthall äntrades i god tid.
  • Skapad: 10 NOV 2012 23:35

Lördagens matcher                                                       

Första klassen var pojkdubbel 15 med Jakob och Viktor. Två snabba segrar innan de i finalen ställdes mot favoriterna Jesper och Morgan Johansson från Västers BTK. Det blev en högdramatisk dubbelmatch. Första set förlorades klart men därefter följde fyra set där paren knappt gick att skiljas åt. Jakob och Viktor var mycket fokuserade matchen igenom och kommunicerade före varje serve på ett utomordentligt set. Seger med 11-9 i femte set efter att de vågat mest i de avgörande bolarna. Imponerande.   

Tibro 2012 Dubbelseger

Dubbelseger i Tibro

Viktor den yngre imponerade sedan i p-13 där han var ohotad genom hela klassen. I finalen gjorde han en perfekt match där stod klart att formen är bra. Tre skoningslösa set mot Simon Hansson, Skövde, och den andra klassegern var i hamns. Viktor den äldre och Per prövade lyckan i klass 4. Per gick till kvartsfinal efter underläge med 1-7 i femte set i åttondelen mot en spelare alltför ung för att förlora mot. I kvarten blev det förlust efter fem set och respass mot en defensivspelare med nabb. Per och materialspelare är dessvärre ingen lyckad kombination. Viktor Jakobsson nådde också kvartsfinalen efter rutinerat spel, även om han inte var helt nöjd med spelkvalitén för dagen. Kvartsfinalen mot blivande finalisten Anders Fronth, Falköping, förlorades tyvärr i tre raka, men det kommer nya chanser. Vår medresenär Mathias Ohlsson från CBTK imponerade och vann klass 4 relativt smärtfritt efter gediget spel. 

Jakob och Viktor spelade sedan P15. Jakob vann sin pool och Viktor blev tvåa i sin. Förstaseedade Jesper Johansson gav Viktor respass med 3-1 i kvartsfinalen, men matchen var helt jämn i tre set innan Jespers tunga spel gav utslag och han drog ifrån i fjärde. Jakob nådde semifinal och mötte där Morgan Johansson som var andraseedad. Jakob förlorade de två första seten efter passivt spel. Efter bra coachning av Viktor den äldre kom han ut som en ny spelare och vann tredje set klart. Han ledde med 8-6 i fjärde efter mycket bra spel innan Morgan tog fem raka bollar och därmed även finalplatsen.

Söndag                                                              

Söndagen fortsatte med p14 för Viktor och Jakob och p12 för Eric som anlänt med hela familjen efter övernattning i Jönköping. Jakob tog sig via poolspelet ända till final utan setförlust. Viktor hade i sin semi en tuffare match mot Simon Hansson än när de möttes dagen före. Fem set där Viktor dock lyfte spelkvalitén i avgörande setet och segern kändes aldrig riktigt hotad. Ren skoghallsfinal och det är inte utan att man blir lite stolt som representant för kubben! Och vilken final sen......Viktor och Jakob bjöd på propagandapingis från första bollen. Långa dueller i en vild sluggerfest. Jakob öste på med sin forehand men Viktor hade svar på allt. Första set till Jakob med 11-9, men från mitten av andra var Viktor som en levande vägg och matchen svängde mer och mer över till hans fördel. Vid 2-1 och 10-9 har Viktor matchboll. Matchens boll kommer i detta läget och den tar liksom aldrig slut, men Jakob hittar en lucka med en smash efter kanske 25 nätpassager. Utjämnat och sedan vinner Jakob setet med 12-10. Vilken rysare. Hela hallen följer nu matchen och Viktor får snabbt en stor ledning i avgörande setet. Jakob äter sig sakta men säkert ikapp och det blir förstås nio lika även i detta setet.   Viktor drar en lång serve, Jakob chansar och går runt och drar in en loop via nätkanten. 10-9 och han vinner även nästa boll och därmed matchen. Grabbarna bjöd på stor underhållning och det är nästan synd att någon skall behöva förlora en sådan match.                                       

Eric vann sin pool i p-12 enkelt. I kvartsfinalen mötte han Hannes Cassel från Vaggeryd. Eric var på väg mot en klar seger och hade 2-0 i set när Hannes lyckade jobba sig in i matchen. Eric hade matchbollar i tredje och fjärde set, men lyckades inte knyta till säcken. Det blev en femteplats efter den lite tunga förlusten, men Eric kommer igen, var så säker.    

Storstilad insats                                                          

Sammantaget en bra insats av Skoghall där våra ungdomar återigen visade att de är på stark frammarch och tar steg för steg i rätt riktning. I vilken riktning spelkvalitén hos de två rutinerade kommer att utvecklas känns dock mer osäkert efter helgens insatser.....!?

 

Pingishälsningar Per

 

Skribent: Per Häger

facebook

 

STÖD SKOGHALLS BTK NÄR DU SPELAR VIA SVENSKA SPEL

 

 

SBTK:S SPONSORER

 SE-logga

 

Per Häger logga

 

Sydsport logga

 

 

Stigalogga 

 

Ica supermarket Skoghall

  

brunskog_logga.jpg

 

Hur man blir sponsor till SBTK

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Skoghalls BTK - Bordtennis
Hans Thyselius, Lindersvägen 20
66341 Hammarö

Besöksadress:
Bruksgatan 22
66330 Skoghall

Kontakt:
Tel: 0700010402
E-post: skoghallsbtk@hotmail...

Se all info