Hoppa till sidans innehåll

Värendsspelen i Växjö; Bra start på 2015!

04 JAN 2015 21:51
Årets första pingistävling 2015 representerades i år av Skoghall och Viktor.
  • Skapad: 04 JAN 2015 21:51

Värendspelen i Växjö är en ranking elit-tävling av hög klass under tre dagar.

Efter att för en gångs skull tagit tåg var vi efter 7 timmars resande ändå ganska utvilade när vi nådde fram på fredagkvällen.

På lördag morgon spelar Viktor P15 med 28 deltagare. I den hårda poolen som vanns av Viktor Asp slutade Viktor tvåa och slog bland annat Adam Larsson lätt.

Slutspel inleds med 8-delsfinal mot Linus Sundqvist Heby som vinns övertygande med 3-1. Nu börjar det hårdna till och kvartsfinal mot Pontus Ljunggren Linné (som Viktor fick stryk av senast) går efter tre tuffa set ändå med 3-0 till Viktor! Semifinal mot Timmie Wallin Helsingborg som förra helgen slog juniorlandslagsmannen Adam Blomqvist väntar. Nu gör Viktor sin livs match hittills i karriären och kommer in i den så kallade tunneln när inget kan gå fel. 3-1 till Viktor och final! Här väntar ånyo Viktor Asp som stod för poolspelsförlusten och trots att Viktor är väldigt nära i tredje sett räckte det ej. Största meriten hittills bärgad med en andraplats.

Värendespelen 2015 Prispall P15

Prispall P15

På eftermiddagen väntar HJ17 cup och efter två vinster väntar kvartsfinal mot Sveriges mest lovande ungdom (och Europa-etta) Truls Möregårdh. Kul att få möta nya Waldner! Viktor gör en bra match men Truls är enormt kompetent i alla moment och att få med 7,8,7 bollar i de tre seten är godkänt.

På söndag väntar spel i H2 och det blir ånyo en kvartsfinal där det tar stopp mot Sverige-ettan Per Gerells bror Johan som har härmat sin brors skopserve och den blir för svår för Viktor.

Efter att ha vinkat hejdå till det trevliga resesällskapet Solvins i Växjö tar vi nöjda tåget hem till Karlstad och Skoghallsträning på måndag :)

Resultat

Värendspelen 2015 Viktor mot Truls Möregårdh HJ17

Viktor mot Truls Möregårdh

 

Skribent: Peter Johansson

facebook

 

STÖD SKOGHALLS BTK NÄR DU SPELAR VIA SVENSKA SPEL

 

 

SBTK:S SPONSORER

 SE-logga

 

Per Häger logga

 

Sydsport logga

 

 

Stigalogga 

 

Ica supermarket Skoghall

  

brunskog_logga.jpg

 

Hur man blir sponsor till SBTK

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Skoghalls BTK - Bordtennis
Hans Thyselius, Lindersvägen 20
66341 Hammarö

Besöksadress:
Bruksgatan 22
66330 Skoghall

Kontakt:
Tel: 0700010402
E-post: skoghallsbtk@hotmail...

Se all info