Hoppa till sidans innehåll

Skoghallsdominans i DM i bordtennis

15 NOV 2018 23:46
2018 års Distriksmästerskap i bordtennis avverkades i Arvika. Skoghalls BTK åkte med en bred trupp för att försöka försvara fjolårets framgångar i DM.
  • Skapad: 15 NOV 2018 23:46

När krutröken skingrats så visade sig Skoghalls BTK än en gång vara Värmlands ledande
bordtennisklubb. Främst i kraft av alla framgångar i ungdomsklasserna. Det radades upp guldmedaljörer i strid ström. 10 guldmedaljer blev det innan helgen var över.

Allra bäst av Skoghallingarna var Ella Fällgren som tog hem tre klassegrar. Flickor 10 år vann hon före klubbkompisen Kajsa Svärd, i Flickor 11 år blev det dramatiskt värre då det krävdes setskillnad mellan tre spelare innan det stod klart att Ella vunnit närmast före My Hallbäck från Höökens BTK i Ekshärad.

På söndagen fortsatte sedan Ella med att vinna den mixade klassen Flickor/Pojkar 10 år närmast före Emelie Shahan från Skoghall.

Det fanns även en dubbelsegrare från Skoghall. Det var Philip Sundberg som inte bara vann Pojkar 15 efter finalseger över Samuel Ahlbäck Carlstad BTK. Det blev guld även i Herrjuniorklassen för 20-åringar. I denna final besegrades Robert Kupferschmied Kristinehamn.

Även i Flickklassen för 12-åringarna på lördagen blev det Skoghallsseger. Johanna Ljunggren drog här det längsta strået, närmast följd av klubbkompisen Ella Fällgren.

Den tyngsta titeln för herrarna , den i den öppna klassen, togs som väntat hem av Viktor Johansson Skoghall efter finalseger över David Lundeteg Carlstad BTK.

Motsvarande titel för damerna togs av hemmaspelaren Alma Rööse efter finalseger över Julia Deland Värmskog.

I pojkklassen för 10-åringar vann Max Lagerkvist över Gustav Jonasson från Kil i finalen.

Även i den äldsta klassen, Herrar 50, blev det Skoghallsseger genom Per Häger som i finalen betvingade Bortans Patrik Dannberg i tre raka set.

I Damdubbel tog Skoghall guld genom Felicia Bergsgård och Maja Kindberg som finalslog Arvikaparet Emilia Ivarsson och Lamhab Karlsson med 3-1 i set.

Det spelades även lite övriga klasser utanför DM. Här blev det ytterligare en seger för de rödklädda från Skoghall. Det var Skoghalls dubbelspecialist Viktor Jakobsson som tog hem en singelseger i Herrar Klass 2.

 


Prispall i F11 klassen. Segrare Ella Fällgren (Skoghalls BTK), till vänster på andra plats My Hallbäck från Hööken. Till höger: Tilda Stjernöf och Emelie Shahan från Skoghall på tredje respektive fjärde plats.

 

Philip Sundberg, Skoghalls BTK, segrade i HJ20 och P15

 

Prispall i herrsingel där Viktor Johansson från Skoghalls BTK vann

Skribent: Jörgen Sköld
Epost: Adressen Gömd

facebook

 

STÖD SKOGHALLS BTK NÄR DU SPELAR VIA SVENSKA SPEL

 

 

SBTK:S SPONSORER

 SE-logga

 

Per Häger logga

 

Sydsport logga

 

 

Stigalogga 

 

Ica supermarket Skoghall

  

 

Hur man blir sponsor till SBTK

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Skoghalls BTK - Bordtennis
Hans Thyselius, Lindersvägen 20
66341 Hammarö

Besöksadress:
Bruksgatan 22
66330 Skoghall

Kontakt:
Tel: 0700010402
E-post: This is a mailto link

Se all info